Ask er en Belgisk Fårehund av typen Groenendael og vår familiehund som kom til oss tidlig høsten 2002. Han ble hentet i Bergen, Tertnes hos Kennel Nadjarah. Oppdrettere Ronny og Linda Eliassen. Ask er en livlig fyr som setter pris på livet og hva det har å tilby!

 

Vi har trent både lydighet og spor, samt deltatt på noen utstillinger med ham så langt. Han har høy arbeidsmoral og trives med å lære nye oppgaver,  men har innimellom litt lett for å miste fokus. Han er bestekompis med familiens katt Fenris som er familiens storsjarmør.

Ask er helt svart, kanskje et par hvite strå under potene bak.

Ask er veldig kilen på spesielt bakpotene sine.

 Vi bruker litt tid på å klippe klørne hans der ja.

Ask har bestandig fått høre at han har så flott pels. Tykk og blank.

Det er vi enige også. I dag får Ask Oliver tørrfor, og selvfølgelig noen middagsrester, og tyggegodbiter.

Ask er veldig lærevillig, men også veldig opptatt av alt det spennende rundt han. Han er utrolig kontaktssøkende og glad i folk.

Ask digger freesbee.

Ask er også en som elsker å hente stor pinner til oss. Bytter ofte ut med apportbukken men det mottas ikke alltid like godt. :-)Pinnen/tømmerstokken er ofte morsommere syns tydeligvis Ask.

Han har vært med Evy`s niese Jane på Barn og hund kurs i Stovner Hundeklubb da Jane var 12 år og Ask 3 år. Siden den gangen er Jane favoritten av alle tantebarna. Ask og Evy har vært med på både unghundkurs, bronsemerkekurs, sporkurs, agilitykurs og en rekke egne økter med søks-øvelser i skogen. Vi tok en liten "friperiode" med trening da Evy så at Ask hadde fokus kun på de "andre firbeinte" damene. I denne friprioden var Ask "tur-kamerat" og Evy var med på å være hjelpeinstruktør på en rekke dressurkurs i Stovner Hundeklubb.

 

I år 2007,går Ask inni det året han fyller 5 år. Jammen går tiden fort, og jeg syns det er ikke lenge siden vi var å hentet " et garnøste" fra Bergen.

 I nyttårshelgen fikk han være med oss til Nøsen Fjellstogo i Valdres. Dette er andre nyttårsaften på rad vi har den gleden av å være der opp. For Ask sin del, som ikke er det minste begeistret for nyttårsrakketter var dette helt perfekt. Siden invitasjonen til Valdres er "hunde-folk" er det avtalt at det kun skal tennes stjerneskudd for de minste. I år var det over 150 hunder tilstede på Nøsen. De fleste var hundekjørere og hadde hundene sine stallet opp ute. Men det var et lite knippe på en 6-7 bikkkjer som fikk sove på rommene til mammaene og pappaene sine. Ask har i løpet av nyttårshelgen snørekjørt på ski både med Evy og Ronny. Vi kan ikke bare skylde på at Ask ikke er "dreven" i å trekke ,for skiferdighetene til  de to som har hengt bak er heller ikke av den beste. :-) Men moro for både tobeinte og firebeinte. Ask har også sett først Ronny også Evy forsvinne fra Nøsen i hundespann. Vi fikk begge kjøre en runde med 6 hunder. Kjempemoro! I mellomtiden fikk Ask litt "kjettingtrening". Han ble festet til ei line av kjetting med ca 11/2 meter på begge sider til andre hunder. Tror han koste seg en bitte liten stund, før han begynte å bjeffe akkurat sånn som alle andre. Ask var sliten når vi tok turen hjemover. Vi bruker å fleipe i bilen om at Ask er sliten når vi ikke ser ørespissene hans, og de så vi ikke på 4 timer. Ask har ellers lett for å bli bilssyk, men ikke denne gangen. Det var han for sliten til.

Tror Ask har i løpet av disse dagene hatt en flott opplevelse både mentalt og fysisk.

 

Vi fikk den artige nyheten i nyttårshelgen, om at Ask snart skal bli storebror. Ask`s søster Athena er i nyttårshelgen blitt parret. Så sant det kommer en hannhund i kullet har vi bestemt for oss en valp fra Kristin og Rune Monsen. De bor i Stavanger, så i månedsskiftet april/mai i år håper vi på å ta turen til Vestlandet for å få hente en lillebror til Ask.

Han heter Atlas og har fått egne link.

 

 

 

 

Se flere bilder av Ask!